Hoe Belangrijk Is Lokale Marketing?

Lokale marketing zorgt ervoor dat een lokale ondernemer sneller en makkelijker onder de aandacht komt bij een publiek uit zijn directe omgeving. Vaak wordt dit gedaan door het inzetten op de juiste targets (in de omgeving). Het doel van deze targets is iets “triggeren” bij de doelgroep uit de omgeving. 

Voor Een Klein Budget Een Passend Marketingplan

Onderzoeken tonen aan dat bijna de helft van de zoekopdrachten in Google, lokaal georiënteerd zijn. De afgelopen jaren is o.a. de zoekterm “waar kan ik … kopen” dubbel zo vaak opgezocht als in het verleden. Het lijkt erop dat daarmee lokale marketing steeds belangrijker wordt. Daarmee maken kleinere ondernemers ook weer kans iets op te bouwen in een oververhitte concurrentiestrijd. Grotere commerciële organisaties zullen namelijk inzetten op nationale marketing, waar ZZP’ers en kleinere organisaties de strijd van hen kunnen winnen door in te zetten op lokale marketing.

Helaas denken mensen bij het woord marketing, nog te vaak aan dure advertenties. Naar onze mening is dit natuurlijk verleden tijd. Marketing moet in de ogen van WebsiteCorner betaalbaar blijven en daarmee toegankelijk voor alle ondernemers. Logo’s, Websites, Drukwerk en/of ander reclame materiaal heeft bij WebsiteCorner altijd een eerlijke prijs. Het motto van WebsiteCorner is dan ook “De tijd van duizenden euro’s betalen voor een website is al lang niet meer. Wij ontwerpen en bouwen een unieke betaalbare website​ tegen een eerlijke prijs”. Overigens geldt dit natuurlijk voor al onze diensten.

Lokale Reviews Doen Het Werk Voor U

Een vaste klantenkring is natuurlijk belangrijk voor een lokale ondernemer. Deze vaste klantenkring blijft klant bij u omdat ze tevreden zijn over uw product of dienst. U kunt uw vaste klantenkring uitbreiden door uw klanten reviews te laten geven en zo positieve mond-tot-mond reclame te genereren. Op het moment dat hier sprake van is, biedt dit kansen voor uw bedrijf om te kunnen groeien.

WebsiteCorner kan u helpen met het opzetten van een uitgedacht plan om uw vaste klantenkring uit te breiden. Aan de hand van een bewezen structuur, zorgen wij dat uw bedrijf lokaal gaat groeien. Wanneer u gebruik wil maken van één van onze diensten, kunt u via de button rechtsboven een volledig vrijblijvende offerte aanvragen. 

Een Lokale Marketingstrategie

Het gehele marketingplan moet natuurlijk aansluiten bij uw bedrijf en uw vaste klantenkring. Vraagt u zich weleens af of de huidige strategie nog wel past bij de huidige situatie? WebsiteCorner biedt naast deze diensten ook strategiegesprekken aan, waarin we samen met u sparren over de lokale triggers en herkenningspunten. Daarbij krijgt u van ons het eerste uur cadeau, vraag hier wel expliciet naar in de offerte aanvraag.

De 3 Beste Voorbeelden Van Lokale Marketing

Voorbeeld #1: Alle voetbalkids willen ze hebben, de voetbalplaatjes! De laatste jaren zie je dat supermarkten gebruik maken van lokale marketing door de lokale sporthelden te betrekken in hun marketing. De lokale voetbalclub zorgt ervoor de spelers van bijvoorbeeld het eerste elftal te sparen zijn bij een supermarkt. Daarin “triggeren” zij de huismoeders en -vaders om boodschappen bij de desbetreffende supermarkt te halen, omdat hun zoon of dochter deze plaatjes spaart.

Voorbeeld #2: Het Monopoly bordspel. Een aantal winkelketens verkochten het bordspel waarin niet de gebruikelijke straatnamen van het bordspel gebruikt werden, maar de lokale straatnamen. Er ontstond een enorme hype rondom het product en iedereen wilde het bordspel hebben.

Voorbeeld #3: Samenwerkingen tussen ondernemers. Zorg voor een lokaal loyaliteitsprogramma. Geef klanten die lokaal een dienst of product afnemen profiteren van een voordeel. Geef hen het gevoel dat ze er goed aan doen lokaal een dienst of product af te nemen.

Wilt u dit bericht delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

One Comment

  1. Goede tekst en informatie over de lokale marketing van een bedrijf. Dank hiervoor, dit heeft mij op weg geholpen een ander visie te krijgen op mijn lokale marketing. Zoals je aangaf in de tekst dacht ik altijd dat marketing erg duur zou zijn, maar er zijn goedkopere manieren die hetzelfde effect geven. Een goedkopen website heb ik nog niet zo vaak gehoord maar Ik ga het gelijk uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft U Vragen Voor Ons? We Horen Het Graag

Welkom bij

WebsiteCorner

Wat goed dat u geïnteresseerd bent in één van onze diensten. Laat even uw gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Menu

Ons doel is om ondernemers de beste kwaliteit te kunnen bieden tegen de laagste prijs. De tijd van te veel betalen voor duur reclamewerk is voorbij! 

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen

Navigeer naar